Monday, November 21, 2011

How to Clean Your Make Up Brushes and Sponges


Cleansing my make up brushes has always been my weekly routine. I usually use Puspita Martha Brush Cleanser, or baby shampoo, or Korean Facial Wash lol but recently I got my hand the Daiso Cleanser! My Friend SparkleApple bought it for me as its not available in my city, thanks to her :heart:


In the video, I will show you the way I clean my brushes. Hopefully it would be useful for you


And, YES, you have to clean your make up brushes regularly to keep them long lasting, and remove any bacterias and make up residues



Have you cleaned your make up brushes? :)

12 comments:

Emy said...

Oooh thanks for the video :D

stellalee_92 said...

you are welcome emy! :-D thanks for visiting!

tikka said...

nice info ^0^.

Aku pernah coba ala michelle phan yang pakai minyak zaitun dan sabun tp apa yang terjadi >..<. Oia, memangnya di daiso artha ga jual brush cleanernya???

tikka said...

komennya kepotong >.<

stellalee_92 said...

apa yang terjadi??
aku sii sayang yah pake zaitun, kan mahal hahaha
gak ada, aku udah nyari disana stoknya kosong mulu, nitip deh jadinya :-(

Tikka said...

Brush eyeshadow yg fluffy berubah jd gepeng hiks.

Banny said...

Awesome ;D

I am so lazy when it comes to cleaning them I try to do it every Sunday but shit happens and I get lazy xD

stellalee_92 said...

sedih banget lol beli aja brush cleansernya lioele gitu. 150rb tapi dapet skitar 150/250ml gitu, bisa berbulan-bulan makenya =D

stellalee_92 said...

LOL yes it is sometimes really troublesome and boring, but I think its effective to keep my skin clean and free from make up residues haha

Marsha Karta Swardharma said...

wah baru tau kalo puspita martha ada brush cleanser. so curious to buy and try it. haha :) thank you buat videonya. ngebantu banget. soalnya biasanya ngebersihin pake baby shampoo malah jadi kasar brushnya :(. Thank you :D
http://blushoff.blogspot.com/

stellalee_92 said...

ada tapi cuman di puspita martha beauty schoolnya itu hehe, cuman 30-40ribu gitu sebotol. Kalau bisa ke Daiso, bolehlah ngecek-ngecek siapa tau lagi ada stok hehe
Glad I can help :heart:

lydia said...

Hi Stella, I just tried this 2 days ago, and it was quite OK. Ngaa langsung bersih cling putih gitu spongenya, tapi detergentnya bekerja cukup cepat dan sekali cuci kira-kira 80-90% bekas noda spongenya langsung hilang. Kebetulan kakakku punya detergent ini udah agak lama, tapi jarang dipake, jadi aku minta aja, and i like it. Harganya ngga mahal juga ya, dia beli di Artha Gading :)

Search

Loading...